Elsöprő forradalom küszöbén állunk - Bill Gates szerint
Mesterséges intelligencia

Elsöprő forradalom küszöbén állunk – Bill Gates szerint

Elsöprő forradalom küszöbén állunk – Bill Gates szerint

Elsöprő forradalom küszöbén állunk – Bill Gates szerint – A Microsoft alapítója Bill Gates azt nyilatkozta, hogy az OpenAI egyike lehet annak a két forradalmi technológiának, amellyel találkozott az élete folyamán. A 67 éves Bill Gates szerint a technológia a legfontosabb előrelépés a grafikus felhasználói felület megjelenését követően.

Gates Notes blogján írta „A mesterséges intelligencia fejlesztése ugyanolyan alapvető, mint a mikroprocesszor, a személyi számítógép, az internet és a mobiltelefon megalkotása”

A milliárdos üzletember szerint ez a technológia meg fogja változtatni azt, ahogyan az emberek dolgoznak, tanulnak, utaznak és kommunikálnak.

 

Bill Gates az informatikai ipar egyik legismertebb és legbefolyásosabb személyisége.

Az egykori Microsoft vezérigazgató már régóta az innováció és a technológiai előrelépés elkötelezett híve. De kik is azok, akik ezt a gazdag üzletembert az életéről csak „Bill”-ként ismerik?

Az Egyesült Államok Washington államában 1955-ben született William Henry Gates III, aki már gyerekkorában jeleit mutatta annak, hogy nagy karriert fut be az informatika terén. Tizenévesen már számítógépekkel dolgozott, és még az iskolában is megalapította első cége, az „Traf-O-Data”-t, amely adatfeldolgozással foglalkozott.

Ezeknek a korai tapasztalatoknak köszönhetően Gates már fiatalon olyan képességekkel rendelkezett, amelyek lehetővé tették számára, hogy különféle számítógépes programokat fejlesszen ki. Az első jelentős sikereit az 1970-es évek végén érte el, amikor a Microsoft megalapítása mellett döntött, amely a világ legnagyobb szoftverfejlesztő vállalatává nőtte ki magát.

A Microsoft előbb az IBM-nek készített operációs rendszert, majd a saját termékeket is megjelentette a piacon, beleértve a Microsoft Windows operációs rendszert és az Office csomagot.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük