Támadás érte a Redditet | Javasolt gondolkodni a jelszócserén
Adatvédelem

Támadás érte a Redditet

Támadás érte a Redditet

 

Támadás érte a Redditet – A vizsgálat még tart, nem árt a platform felhasználóinak elgondolkodni a jelszócserén.

Támadás érte a Redditet | Javasolt gondolkodni a jelszócserén

Reddit: A Szabadidős Oázis a Neten

Reddit, a legnagyobb online közösségi platform, ahol emberek közösen megoszthatják gondolataikat, tapasztalataikat és érdekességeket a világról. A Reddit létrehozása 2005-ben történt, és azóta a platform növekedése hatalmas volt. Ma több mint 50 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet, és több mint 1,2 millió subreddit-jel büszkélkedhet, amelyek közül mindenki megtalálhatja a neki tetsző témát.

A Reddit egy nagyszerű hely a kérdések megválaszolására, a gondolatok megosztására és a kapcsolatok kialakítására. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan közösségekbe tartozzanak, amelyek érdeklődési körüknek megfelelnek. A subreddit-ek között megtalálhatóak a kreatív tevékenységektől kezdve a sporton és a közéleti kérdéseken át egészen a komolyabb tudományos témákig.

A Reddit a közösségi interakció szempontjából is nagyon erős. A felhasználók szavazhatnak a posztokra és a hozzászólásokra, és kommentálhatnak más felhasználók posztjaihoz. Ezenkívül a Reddit rendelkezik egy upvote és downvote rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kifejezzék véleményüket a posztokról és a hozzászólásokról.

A Redditnek van egy olyan funkciója is, amelyet „Reddit Gold” -nak neveznek. A Reddit Gold lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy támogassák a Redditet és más felhasználóikat, valamint egyes extra funkciókat is biztosít, például ad-blocker nélküli böngészést.

Összességében a Reddit egy nagyszerű online közösségi platform

 

 

Támadás érte a Redditet | Javasolt gondolkodni a jelszócserén

 

 

Megtámadták a Redditet

Bizalmas belső anyagokat, kódokat és személyes információkat szereztem meg a crackerek, akik klasszikus adathalászati akció keretén belül törtek be a Redditbe. A vállalat egyik alapítója közölte, hogy illetékteleneknek sikerült hozzáférést szerezniük a hálózathoz.

 

A crackerek egy adathalászat számára készített, hamis oldalt készítettek és az alkalmazottakat igyekeztek a cég belső hálózatához hasonló oldalra terelni. A gyanútlan alkalmazottaktól belépési kódokat és a kétfaktoros azonosításhoz szükséges tokeneket szereztek.

 

A Reddit kijelentette, hogy egy célzott adathalász támadás érte a rendszerüket 2023. február 5-én. A megszerzett bejelentkezési azonosítókkal a behatolók belső dokumentumokhoz, kódokhoz és üzleti rendszerekhez fértek hozzá. A vállalat szerint a felhasználók személyes adatait nem érintette a támadás.

 

A vizsgálat még tart. Ennek következtében érdemes a Reddit felhasználóinak megfontolnia a jelszócserét.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük