Mesterséges intelligencia

Bill Gates szerint a mesterséges intelligencia lenyűgőző

Bill Gates szerint a mesterséges intelligencia lenyűgőző

 

Bill Gates szerint a mesterséges intelligencia lenyűgőző  – „A Web3 és a metaverzum önmagában nem forradalmi megoldás, a ChatGPT és a chatbotok viszont legalább olyan fontossá válhatnak, mint a PC és az internet” – Bill Gates szerint a mesterséges intelligencia lenyűgöző, ellenben a Web3 és a metaverzum unalmas.

 

Bill Gates: A Technológiai Guru és a Filantróp

William Henry Gates III, ismertebb nevén Bill Gates, a Microsoft alapítója és az egyik leggazdagabb ember a világon. Az 1970-es évek óta a technológiai szektor egyik meghatározó alakja, aki hatalmas befolyással bír a világ digitális útjának alakulására.

A Microsoftot 1975-ben alapította, és azóta az egyik legnagyobb szoftvercégként működik. Az 1970-es évek végétől a 1990-es évek közepéig a cég alapjaiban változtatta meg a számítástechnika világát, amikor az IBM PC operációs rendszerét licenc alapján megjelentette. A Microsoft Windows rendszere ma a világ legelterjedtebb számítógép operációs rendszere.

A Microsoft sikerén túl Bill Gates filantróp munkássága is figyelemre méltó. 2000-ben alapította a Bill és Melinda Gates Alapítványt, amelynek célja a világ leggyakoribb betegségeinek megelőzése és kezelése, valamint a világ leghátrányosabb helyzetű embereinek segítése. Az alapítvány jelentős részt vesz a világ egészségügyi problémáinak kezelésében, beleértve a HIV/AIDS, malária és tüdőgyulladás elleni küzdelmet.

Bill Gates személyes élete is rendkívüli. Az informatikai világ egyik legnagyobb elméjeként és a filantrópia vezetőjeként is ismert, de egyszerre szereti a családját, a sportot és az olvasást. Számos interjúban beszélt arról, hogy mennyire szereti a családját és mennyit időt tölt velük, amikor nem dolgozik.

Összességében Bill Gates olyan ember, aki hatalmas befolyással bír a technológiai és filantrópiai világban. Munkássága és példamutatása inspiráló számos embernek a világban, és a jövő generációinak is

 

 

 

Bill Gates szerint a mesterséges intelligencia lenyűgőző

Lenyűgöző, hogy a mesterséges intelligenciát mennyi célra lehet használni. Ha kell, matektanár a belvárosi diákok számára. Ha kell, orvosi tanácsadás olyan afrikai emberek számára, akik ritkán jutnak el orvoshoz” – nyilatkozta Bill Gates a Forbes magazinnak. Szerinte a mesterséges intelligencia betölti az űrt, azokban a fontos társadalmi ügyekben, amelyben nincsen elég munkaerő.

“Az ötlet, hogy a számítógépek látnak, hallanak és írnak az egész iparág hosszú távú célja” – mondta az IT guru aki szerint 2023 legforróbb témája a mesterséges intelligencia lesz. Azt is elárulta, hogy ő személyesen mire használja a ChatGPT-t. Amikor összejön a barátaival verseket irat vele.

 

 

 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük