Uncategorized

Az okostelefonok meg tudják mondani, hogy meddig élünk?

Az okostelefonok meg tudják mondani, hogy meddig élünk?

 

Az okostelefonok meg tudják mondani, hogy meddig élünk? – Az Independent által közölt cikk szerint az okostelefonok a felhasználók járási szokásai alapján halálozási előrejelzést képesek készíteni. A járási szokások tanulmányozása vezet az előrejelzéshez.

 

A kutatók egy új tanulmányban több mint százezer részvevőt figyeltek meg egy hétig. Ahhoz, hogy a kutatók megjósolják, hogy a következő öt évben mekkora a felhasználó halálozási kockázata mindössze napi hat perc sétaadatra volt szükség.

 

 

Az okostelefonok meg tudják mondani hogy meddig élünk?

 

Az így megszerzett adatokat a felhasználó demográfiai adataival kombinálva egy algoritmus halálozási arányok előrejelzését készíti el. A vizsgálatban résztvevő középkorú és idősebb felnőttek körülbelüli két százaléka halt meg az elkövetkező évben.

 

“Eredményeink azt mutatják, hogy a mozgásérzékelőkkel végzett passzív mérések hasonló pontosságot érhetnek el, mint a járássebesség és a sétatempó aktív mérése. Skálázható módszereink megvalósítható utat kínálnak az egészségügyi kockázatok nemzeti szűréséhez.” – nyilatkozták a szerzők.

 

 

Az okostelefonok meg tudják mondani hogy meddig élünk?

 

 

 

A kutatók szerint az eredmények a szegényebb országokban is felhasználhatóak

 

 

A tanulmány résztvevői a csuklójukon viseltek mozgásérzékelőt. A kutatók szerint az eredmények a szegényebb országokban is felhasználhatóak, tekintettel arra, hogy még Afrikában is az emberek 48%-a rendelkezik okostelefonnal.

 

A fizikai aktivitás mérése történhet önjelentés formájában, kérdőíven keresztül, valamint a passzív adatgyűjtés történhet szenzorok segítségével is. A szenzoralapú kutatások nagy előnye, hogy az embereknek nem kell megváltoztatniuk a mindennapi tevékenységét.

 


 

 

 

 

 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük