Chatbotok
Digitális marketing,  Mesterséges intelligencia

Chatbotok

Digitális marketing trendek 2023

Chatbotok

 

 


Chatbotok – Az AI alapú digitális asszisztensekbe és chatbotokba 2019-től kezdődően egyre többen fektetnek be. Ezek a technológiák megváltoztatják a kisvállalkozásokat, amelyek hajlandóak időt áldozni arra, hogy időt és pénzt fektessenek be annak érdekében, hogy jobb személyre szabott élményt nyújtsanak ügyfeleiknek.

Látható, hogy egyre inkább fejlődnek ezek a technológiák. Egy digitális marketing ügynökség egy olyan chatbotot fejlesztett ki, amelyik segít az embereknek abban, hogy megtalálják a számára tökéletes farmert. A chatbot kérdéseket tesz fel az ügyfeleknek arról, hogy mi az, amit szeretnének. Ezután egy a lehetőségeket tartalmazó listát küld a chatbot.

Egy tanulmány szerint a chatbotok 2023-ra 112 milliárd dollár kiskereskedelmi értékesítést érnek el. A chatbot alapú interakcióból származó kiskereskedelmi forgalom 2019-ben 7,3 milliárd dollár volt. Ezt a hatalmas növekedést jelezték előre a szakértők.
 

A hangasszisztensek az okostelefonok és az intelligens hangszórók használatával váltak általánossá. A fogyasztók által használt hangasszisztensek száma világszerte 8 milliárdra emelkedik 2023-ra egy kutatócég szerint.

 

Chatbotok

Chatbotok

 

 
 

 

 

 

2023-ban a vállalkozások számára egyre sürgetőbb feladat lesz, hogy a chatbotokat felhasználják az ügyfelek vásárlásának ösztönzése érdekében. Ez lesz az a terület, ahol a mesterséges intelligencia kulcsfontosságú szerepet játszik.
A mesterséges intelligencia alapú chatbotok hatalmas tudáshoz férnek majd hozzá. Képesek lesznek arra, hogy megértsék az ügyfelek igényeit. A mesterséges intelligencia által vezérelt chatbot beépítése az üzleti folyamatokba minden vállalkozás számára megfelelő döntés lesz, a szakértők szerint.

A Conversational AI piaci mérete 2025-re várhatóan eléri az 1,3 milliárd USD-t, ami 24%-os CAGR növekedést jelent.
Az ügyfelekkel történő beszélgetésen, a kérdések megválaszolásán túl a mesterséges intelligencia alapú chatbotok 2023-ban sok minden mást is kínálnak a vállalkozások számára:

 

  • HR folyamatok egyszerűsítése, személyre szabása
  • (toborzás, betanítás, képzés)
  • Értékesítés és marketing bot
  • (időpontszervezés, potenciális ügyfelek lekérdezéseinek kezelése)
  • Munkahelyi bot
  • (javítja az alkalmazottak termelékenységét)
  • Tartalomkereső bot
  • (értékesítési támogatás, működési hatékonyság javítása)
  • Call centerek automatizálása
  • (a természetes nyelvi feldolgozás intelligensebbé teszi a chatbotokat)

 

 

A chatbotok egyszerűsítenek minden bonyolult műveletet. Az automatizálás segít a vállalkozásoknak abban, hogy elküzdjék a modern kor kihívásait. Ha helyesen alkalmazzuk ezeket a trendeket, jelentős változásokat érhetünk el. A chatbotok egy hatalmas növekedési pályára lépnek, amely átalakíthatja a teljes kiskereskedelmi ágazatot.

Igaz, hogy manapság kritikák érik a chatbotokat, mivel az emberekkel folytatott összetettebb interakciókat jelenleg még képtelenek kezelni.Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük