Digitális marketing

Videó tartalom – Digitális marketing trendek 2023

Videó tartalom

Digitális marketing trendek 2023

Videó tartalom – Az összes internetfelhasználó közel egyharmadát teszi ki a YouTube felhasználók száma. A közösségi hálózatok, mint például a Facebook, a Twitter vagy az Instagram rengeteg olyan videótartalommal rendelkezik, amelyek sokkal inkább megragadják a közönség figyelmét, mint bármilyen más bejegyzés.

 

2020 októberében a TikTok világszerte meghaladta a 2 milliárd mobilletöltést. A Zoom és a Peacock után a harmadik leggyorsabban növekedő márkának minősült 2020-ban. 2021-ben az év első számú alkalmazása lett, az Apple szerint, a letöltések száma alapján. TikTok 4 milliárd dolláros hirdetési bevételt ért el.

 

Az online marketing szakemberek videó tartalmakat használnak, amely elég okot biztosít ahhoz, hogy a digitális marketing trendek 2023-as listáján szerepeljen a videótartalom. Ha mindez nem lenne elég, egy felmérés megállapította, hogy a fogyasztók 80%-a több videót szeretne látni a vállalkozásról. Továbbá 2022-ben az online videók és letöltések a teljes internetes forgalom 82%-át tették ki.

 

A marketing szakemberek 83 százaléka úgy vélekedik, hogy egy weboldalon felhasznált videó segített abban, hogy meghosszabbítsák az időt, amelyet a weboldal látogatói az oldalon töltöttek és a becslések szerint 2022-ben az internetfelhasználók másodpercenként 1 millió videót néztek meg.

 
 

Miért ennyire hatásos a videó tartalom?

 

Sokszor hallottuk már, hogy egy kép többet mond ezer szónál. A videók a vizuális megjelenésen túl a hallás érzékszervét is bevonják. Csak elképzelni tudjuk, hogy milyen módon felerősiti az üzenet célba jutását egy professzionálisan elkészített videó.

 

Hogyan kezdjük el a videó tartalom gyártását?

 

Természetesen még hosszan sorolhatnánk fel az érveit annak, hogy miért rendkívül hatásos, hogy ha videó tartalmak gyártásába kezdünk, azonban ne felejtsük el, hogy a videó marketing igazából rendkívül drága.

 

Természetesen, mindenki rendelkezik mobiltelefonnal, amelynek segítségével akár vezetés közben is elindíthat egy felvételt. Azonban, ha igazán professzionális videó tartalmakat akarunk létrehozni, akkor a mobiltelefonunk kamerájánál egy kicsit többre lesz szükségünk.

 
 

Egy kisvállalkozás számára nagyon nagy erőfeszítést igényel, hiszen rengeteg megoldandó feladattal kell foglalkozni. Ha nincsen megfelelő tapasztalat a videó gyártás területén, igen nagy valószínűséggel a lista legaljára fog kerülni a videó tartalom létrehozása.

 

 

Történetmesélő videók

 

A vállalkozásunk történetét elmesélő videók segítenek az embereknek abban, hogy jobban megismerjék a küldetésünket és azt, hogy miben különbözünk a versenytársaktól. A vállalkozás céljának kommunikálását a fogyasztók döntő többsége vonzónak találja.

 

A személyes értékeid kommunikálása egy videóban olyan bensőséges és magával ragadó lehet, hogy azoknak a fogyasztóknak, akiknek megegyezik az értékrendje a tiéddel, biztosan motiváltak lesznek.

 

Termékvideók

 

A termékvideók nagyszerűen mutathatják be a termék tulajdonságait, előnyeit, működését. Az internetezők nagyon nagy száma arról számolt be, hogy igénybe vette egy termékvideó segítségét annak érdekében, hogy többet tudjon meg egytermékről.

 

A kisvállalkozások számára a termékvideók nagyszerű lehetőséget teremtenek arra, hogy bemutassák a terméküket működés közben.

 

Oktató videók

 

Ha oktató videókat gyártasz, akkor lehetőséged lesz arra, hogy szakértőként mutasd be magadat a közönségnek. A különböző útmutatók, oktatóanyagok vagy a legkreatívabb tippek és trükkök értéket biztosítanak a közönség számára. Nem arra valók, hogy közvetlenül eladják a terméket. Valami újat tanít a látogatóknak. A bizalom és a kapcsolat építés során nagyobb hitelesség felépítésében játszanak fontos szerepet.

 

Az ügyfelek véleménye

 

Igazán kreatív út, hogy ha képesek vagyunk kivitelezni azt, hogy az ügyfeleink beszélnek a termékünkről, szolgáltatásunkról. Az olyan videók, amelyekben az ügyfeleink beszélnek rólunk egy tökéletes bizonyítéka vállalkozásunk értékének.

 

Digitális marketing trendek 2023 Videó tartalom

 

 
 

 

 

Hogyan terjeszd a videó tartalmaidat?

 

Megosztás a közösségi médiában

 

A közösségi médiában történő megosztás az egyik legjobb módja annak, hogy népszerűsítsd videó tartalmaidat. A YouTube beállításaiban és optimalizálásában számtalan útmutatót találsz az interneten.

 

Videó a landing page-n

 

Használd a videódat a weboldaladon. Egy márkavideó megjelenése a weboldalon növeli a vásárlás lehetőségét. Egy kutatás szerint az emberek 84%-a egy márkavideó megtekintése után vásárol a weboldalon.

 

Együttműködés influencerekkel

 

Az influencerekkel történő együttműködés segít abban, hogy a vállalkozásod még nagyobb népszerűségnek örvendjen. A kisvállalkozások számára a mikro befolyásolók a legjobb lehetőség. Az influencer ajánlását erősítheti, hogy ha az emberek látnak egy videót a vállalkozásodról.

 
 

Miért olyan nehéz a videó tartalmak létrehozása?

Digitális marketing trendek 2023 Videó tartalom

Természetesen azért, mert professzionális végeredményt szeretnél. Nagyon gyakran előfordulhat mindannyiunkkal, hogy amikor valaki az okostelefonját előkapja és egy gyors képet akar készíteni, nekünk nem volt kedvünk éppen akkor fotózáshoz.

 

Biztosan mindannyiunkkal megtörtént már. Pedig akkor csak egy egyszerű képről volt szó, amelyek ráadásul igen nagy valószínűséggel nem határozza meg a jövőnket, a vállalkozásunk jövőjét.

 

A videó, amelyet elkészítünk nagyon fontos eszköz, mert kialakít rólunk egy képet és a vállalkozásunkról is. Ennek következtében igencsak professzionálisnak kell lennünk ahhoz, hogy jól szerepeljünk.

 

A videón történő szereplés csak az egyik része a videó készítésnek. Az olyan kérdések, mint a fények, a megfelelő kamerabeállítás, a megfelelő hangrögzítés, háttérzajok kiszűrése és számtalan más kérdés nagyon hamar eljuttat minket arra a felismerésre, hogy egy professzionális stáb az, amire leginkább szükségünk van.

 

Az igazán professzionális videó pedig igényli a professzionális utómunkálatokat is.

 
 

 

LEGYÉL TE AZ ELSŐ EMBER, 

AKI HOZZÁSZÓL A FÓRUMON! Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük