Mesterséges intelligencia

Felismeri a házi kedvenceket az Amazon robotja

Csak az tudja, hogy mennyire fontos lehet ez a funkció, akinek van otthon házikedvence. Az igazi kutya vagy macska tulajdonosok pontosan tudják azt, hogy a kisállat a családhoz tartozik. Nagyon nehéz helyzetben vannak, hogy ha huzamosabb ideig elutaznak.

 

A kisállatnak az etetését, gondozását egy jótékony szomszédra kell bízni, de ezen túlmenően is vannak olyan problémák, hogy a kutya vagy a macska lelki beteg lesz a hosszú távollét alatt, illetve a lakás berendezését is alaposan tönkre teheti egy hosszabb nyaralás.
Az Amazon házi robotja, az Astro egy teljesen új szintre emelkedett. Az Amazon bejelentése szerint az Astro hamarosan képes lesz arra, hogy érzékelje a kutyát és a macskát az otthonunkban. A kisállat felismerése a robot számára lehetővé teszi, hogy az Ön kezdeményezésére Astro megtalálja a házi kedvencet és videót küldjön róla.

 

Ezt a funkciót tartózkodási helytől teljesen függetlenül igénybe veheti. Nemcsak az otthon állapotát ellenőrizheti, de megnézheti azt, hogy a kisállatok éppen mit csinálnak, illetve köszönhet is nekik. Astro abban is a segítségére lehet az állattulajdonosoknak, hogy csemegét dobjon házi kedvenceinknek.

 

Felismeri a házi kedvenceket az Amazon robotja
Azonban nem csak az élőlényeket, a tárgyakat is felismerheti Astro. „Az alapján, amit mond, miközben az Astro egy tárgyat néz, az Astro megismeri az objektum helyét és állapotát az otthonában – hasonlóan ahhoz, ahogyan az emberek tanulnak. Ez az ajtókkal és ablakokkal kezdődik, hogy Astro figyelmeztessen, ha valami nyitva maradt, aminek nem kellett volna.”

 

Az Astro számára létrehoztak egy saját SDK-t, az SDK fo Astro-t. Ez lehetővé teszi a jövőben, hogy szoftverfejlesztőként saját alkalmazásait hozza létre az Astro számára. A technológia továbbfejlesztése érdekében az Amazon három egyetemmel is együttműködésbe kezd.

 

A világ három vezető robotikai iskolája a Georgia Institute of Technology, a Marylandi Egyetem és a Michigani Egyetem. “Az SDK egy korai formáját adjuk a diákjaik kezébe. Ők a robotika legfényesebb elméi, és alig várom, hogy lássam, mit fognak kitalálni” – nyilatkozta a szakértő.


Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük