Uncategorized

A Google tiszteleg II. Erzsébet királynő előtt

A Google kereső a megszokottan színes feliratot szürkére változtatta amikor II. Erzsébet királynő meghalt. A világ minden tájáról érkeznek a részvétnyilvánítás üzenete, amelyek tisztelegnek a brit történelem lehosszabb ideig uralkodó királynője előtt.

Sundar Pichai az Alphabet vezérigazgatója részvétét fejezte ki a Twitteren az Egyesült Királyság népének. A Google embléma teljesen szürkén jelenik meg az összes eszközön, beleértve az Androidos okostelefonokon megtekinthető Deiscover Feedet is.

A hír globális hatókörét tekintve hamarosan nagyobb tisztelgés is várható II. Erzsébet királynő előtt. Minden bizonnyal a változás átmeneti lesz és azt nem lehet tudni, hogy mennyi ideig fog tartani.

 


„Őszinte részvétünket küldjük az Egyesült Királyság és a világ népeinek, akik II. Erzsébet királynő halálát gyászolják. Állhatatos vezetése és közszolgálata sokunk életét végigkísérte. Hiányozni fog.”

 

 

 

 

Mi történik most a monarchiában?

II. Erzsébet királynő halálát követően III. Károly felesküszik, majd utána bejárja az országot, beleértve Skóciát és Észak-Írországot.

A temetésre igen nagy valószínűséggel 10 nappal a halál után kerül sor. Erzsébet királynőt férje Fülöp herceg mellett fogják eltemetni a windsori kastélyban.

A királynőt másfél év várakozás után koronázták meg 1953 júniusában. A koronázás után Károly felesége Kamilla királynő lesz. Ők ketten a Nemzetközösség vezetőjeként és a hit védelmezőjeként folytatják életüket, ahogyan a brit uralkodók tették.

 

Sebastiandoe5, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük