Szoftver

Happy Birthday to Google!

Happy Birthday to Google!

1998. szeptember 4-én alapították meg a Google-t. A világ nem lenne ugyanaz a keresőóriás nélkül. A keresőprogram és a vállalat neve a Googol számra utal, amely a 10 századik hatványa. Larry Page és Sergey Brin alapítók, amikor nevet kerestek az általuk alkotott keresőnek rátaláltak a nagy számokat tartalmazó listára. Erről a listáról választották a Google nevet. A szám helyesen írt alakja: a Googol.
A korai interneten a weboldalakat listákon, katalógusokon keresztül lehetett elérni. Amikor az internet és világháló egyre inkább globálissá vált és hatalmas tempóban növekedett, felmerült az igény arra, hogy egy kereső segítségével lehessen elérni a különböző internetes tartalmakat.

A Stanford Egyetemen tanuló két PhD diák 1996-ban egy elméletet fejlesztett ki, egy olyan keresőrendszert álmodtak meg, amely képes arra, hogy a weboldalak közötti kapcsolatokat számszerűsítse, egy matematikai analízis segítségével.

 

Eredetileg BackRub volt a rendszer munkaneve, tekintettel arra, hogy az egy oldalra mutató linkek számából következtetett arra, hogy egy weboldal mennyire fontos.

 

Az első tesztelésre az egyetem honlapján létrehozott aldomaint használtak. A következő évben, 1997. szeptember 15-én levédték a google.com címet.

 

  1. szeptember 4-én pedig bejegyezték a vállalatukat a Google Inc-t.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük