Hardver

Tudtad, hogy megérkezett az USB egy új generációja?

„Azok a megoldások, amelyek a legnagyobb előnyt látják ebből a sebességnövelésből, a nagyobb teljesítményű kijelzők, tárolók, valamint USB-alapú hubok és dokkolók.”

 

Az Apple, Microsoft, Intel, HP, STM és más cégeket is tömörítő USB Promoter Group bejelentette az USB4 2.0 specifikációt, amely dupla gyorsaságúra növeli a sebességet, megfelelő kábel használata esetén.

 

Csütörtökön jelentették be az USB4 2.0 új szabványt, ami rádupláz az eddigi leggyorsabb USB-re. Eddig a 40Gbps átviteli sebesség volt a leggyorsabb, most azonban 80Gbps-ra növelték, ez akkora, hogy egyetlen másodperc alatt két teljes DVD átvitelére is képes. Az új megnövekedett sebességgel rendelkező specifikáció új, aktív C típusú kábeleket igényel majd.

2022. szeptember 1. – Az USB Promoter Group ma bejelentette a folyamatban lévő az USB4® 2.0 verziójának kiadását, amely egy jelentős frissítés, amely akár 80 Gbps adatátviteli sebességet is lehetővé tesz.
Az USB Impelementers Forum Inc. azzal a céllal alapult, hogy az USB technológia számára támogató szervezetet és fórumot biztosítson. Az USB-IF logóval ellátott kiváló minőségű termék, kompatibilis USB-eszközöket jelölnek. A szervezet népszerűsíti az USB előnyeit.

 

Megfelelő kábellel tehát akár 80Gb/s működés elérhető.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük