Adatvédelem

Vigyázat! Új módon támadnak a kiberbűnözők, a James Webb fotóit használják fel (itt megtalálod hogyan kerüld el a támadást)

Vigyázat! Új módon támadnak a kiberbűnözők, a James Webb fotóit használják fel (itt megtalálod hogyan kerüld el a támadást)

Vigyázat! Új módon támadnak a kiberbűnözők, a James Webb fotóit használják fel (itt megtalálod hogyan kerüld el a támadást)

A kiberbűnözők újabbnál újabb támadási módszereket találnak ki. Tekintettel arra, hogy az elmúlt hónapokban a világ elámult a NASA legújabb fejlesztésén. A James Webb Űrteleszkóp által készített csodálatos képeken.

Az emberiség egész történelme során most lát a legmesszebb. A mélyűr csodálatos történései mindenki számára szemet gyönyörködtetőek. És mindannyian elgondolkodunk, a végső nagy kérdéseken, hogy mekkora is tulajdonképpen a világ, amelyben élünk.

Olyan csodálatos és elképesztő képek kerülnek nap, mint nap a szemünk elé, amelyek nem csak gyönyörködtetnek, de egyben gondolkodásra is késztetnek. Ámulatba ejtenek és meghökkentenek. Várható volt, hogy a kiberbűnözők ki fogják használni valamilyen módon ezt különböző támadások végrehajtására.

Azonban itt megtalálod a legfontosabb gondolatokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan ne válj a kiberbűnözők áldozatává!

A kiberbűnözők a NASA James Webb Űrteleszkópja által készített képeket használják fel rosszindulatú programok terjesztésére. Egy felhőbiztonsági szakértőkből álló kutatócsoport jelentésében megosztott információk szerint a GO alapú rosszindulatú programok egyre népszerűbbek a bűnözők körében.

A Go alapú programok bináris fájljait sokkal nehezebb elemezni, visszafejteni, mint a C++ vagy a C+ nyelveken írt programokat. Ennek köszönhetően a kiberbűnözők körében jóval népszerűbb programozási nyelv.

Adathalász e-maileken keresztül terjedő rosszindulatú program, amely egy Microsoft Office mellékletként érkezik meg. Az Office dokumentum metaadatai tartalmazzák a külső hivatkozást, amely egy Visual Basic szkriptet tartalmazó sablonfájlból indítja el a kódvégrehajtást. A Visual Basic kód letölt egy .jpg fájlt, amelyet egy parancssori program bináris fájlba dekódol, majd végrehajt.

 

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne váljunk a kiberbűnözők áldozataivá?

“A fogyasztóknak óvakodniuk kell minden olyan kéretlen e-mailtől, amely a James Webb Űrtávcsövet használja témájukként, és kerülniük kell minden olyan Microsoft Office-mellékletet, amely .jpg képet tartalmaz, mivel ez a rosszindulatú rakomány automatikus kézbesítésére szolgál.”

Ray Walsh, ProPrivacy

 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük