Adatvédelem

Átvernek minket az online piactereken?

Ingyenes és könnyen használható a Facebook Marketplace szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy egymás között adjuk el-vegyük meg a különböző dolgokat. A Marketplace a Facebookon az elmúlt évben átlépte az egymilliárd felhasználói számot. A felhasználók azért érzik biztonságosnak, mert az eladók profilját is meg tudják tekinteni.

Egy felmérés szerint a válaszolóknak a 17százaléka volt már csalás áldozata. A Facebook ekkora felhasználószámnál nagyon nehezen tudja kiszűrni a csalókat. Más esetekben pedig olyan hirdetéseket is blokkol, amelyek teljesen szabályosak.

 

A leggyakoribb probléma a hibás termék

A leggyakrabban előforduló csalások közé tartoznak a hibás termékek. A közzétett fotó alapján a termék jó állapotúnak tűnik, de a valóságban nem az.

Adatrablások

A csaló egy termék megvásárlását szimulálja, amely során egy másik platformra hívja az eladót és megkéri, hogy egy ellenőrző kóddal hitelesítse magát. A hitelesítő kód, azonban valójában egy a csaló által kezdeményezett kétfaktoros hitelesítői kód, amit, ha megadunk, akkor a képesek lesznek a nevünkben fiókot létrehozni, amelyet mások átverésére használhatnak.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük